Na Slovensku vzniká nová testovacia stanica – MTC PharmaGal na ranči Nové Sedlo blízko Nitry. Mal som možnosť sa na projekt pozrieť a musím povedať, že ma to milo prekvapilo. Stanica bude mať kapacitu 1 800 holubov v 4 sekciách s potenciálom ďalšieho rastu. O holuby sa budú starať 2 profesionálni chovatelia na plný úväzok, celý projekt riadi dr. Marián Dubaj - skúsený chovateľ, funkcionár aj manažér.
Bude to prvá stanica v ČR a SR, ktorá využíva systém BENZING M3 s 16 najmodernejšími anténami PLB Speed2 12F - je to zároveň najväčšia lokálna inštalácia, čo sa týka počtu antén a rozlohy systému.
Okrem samotných holubníkov ma zaujal aj celý areál ranču, ktorý ponúka aj kryté terasy s kapacitou cez 200 miest, pre vzdialených hostí budú pripravené aj kapacity pre ubytovanie priamo v areáli. Pri pretekoch tam bude bufet, takže to vyzerá ako skvelé miesto, kde sa dá v pokoji posedieť, pozerať na prílety a porozprávať s ostatnými chovateľmi pár kilometrov od Nitry.
Registrácia do prvého ročníka začne čoskoro. Držím palce samotnému MTC aj účastníkom prvého ročníka.
Kto má záujem, viac info je tu: https://mtcpharmagal.sk/sk