SZCHPH
SZCHPH
Nová testovacia stanica MTC PharmaGal – ranč Nové Sedlo

Autor: Dušan Konečný

Nová testovacia stan...
Najstaršie prvé Najnovšie prvé
Potvrdenie vymazania

Naozaj chcete vymazať túto tému vrátane všetkých jej príspevkov? Túto akciu nie je možné vrátiť späť.

Vymazať príspevok?

Naozaj chcete vymazať tento príspevok? Túto akciu nie je možné vrátiť späť.

Dušan Konečný
Dušan Konečný
Admin
11.03.2026, 00:22

Zvoz holubov MTC PharmaGal 2026.

Na stránke pribudli kompletné informácie o zvozových trasách mladých holubov pre sezónu 2026.

🇸🇰 SLOVENSKO

PDF na stiahnutie

---

🇨🇿 ČESKO

PDF na stiahnutie

---

Presné termíny, adresy stanovíšť a časy nájdete v PDF dokumentoch vyššie alebo na stránke: https://mtcpharmagal.sk

Aj ak ešte nemáte holuby zaregistrované — nevadí! Registráciu aj platbu v hotovosti vybavíte priamo na stanovišti u pracovníka PharmaGal.

Dušan Konečný
Dušan Konečný
Admin
14.12.2025, 16:59

Na Slovensku vzniká nová testovacia stanica – MTC PharmaGal na ranči Nové Sedlo blízko Nitry. Mal som možnosť sa na projekt pozrieť a musím povedať, že ma to milo prekvapilo. Stanica bude mať kapacitu 1 800 holubov v 4 sekciách s potenciálom ďalšieho rastu. O holuby sa budú starať 2 profesionálni chovatelia na plný úväzok, celý projekt riadi dr. Marián Dubaj - skúsený chovateľ, funkcionár aj manažér.

Bude to prvá stanica v ČR a SR, ktorá využíva systém BENZING M3 s 16 najmodernejšími anténami PLB Speed2 12F - je to zároveň najväčšia lokálna inštalácia, čo sa týka počtu antén a rozlohy systému.

Okrem samotných holubníkov ma zaujal aj celý areál ranču, ktorý ponúka aj kryté terasy s kapacitou cez 200 miest, pre vzdialených hostí budú pripravené aj kapacity pre ubytovanie priamo v areáli. Pri pretekoch tam bude bufet, takže to vyzerá ako skvelé miesto, kde sa dá v pokoji posedieť, pozerať na prílety a porozprávať s ostatnými chovateľmi pár kilometrov od Nitry.

Registrácia do prvého ročníka začne čoskoro. Držím palce samotnému MTC aj účastníkom prvého ročníka.

Kto má záujem, viac info je tu: https://mtcpharmagal.sk/sk

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie.